Artrosebehandeling

Therapie voor artrose

Carpus is reeds 2016 het Expertise Behandelcentrum gespecialiseerd in therapie in artrose met Pulsed Elektro Magnetic Field (PEMF) en lasertherapie. Wij bieden een voor in Nederland, elders in Europa al bekende, nieuwe innovatieve therapie aan voor onder andere artrose. Naast artrose kunnen osteoporose, reuma, hernia, carpaletunnelsyndroom, chronische spier-, pees- en gewrichtsklachten, spierscheuren, chronische bursitis en botbreuken met deze magneetveldtherapie worden behandeld.

Innovatieve therapie voor artrose en andere klachten

Bij veel mensen heerst nog steeds het idee dat kraakbeen niet meer herstelt. Uit de meest recente wetenschappelijke onderzoeken blijkt echter dat kraakbeencellen wel degelijk herstellen. Met onze apparatuur, die gebaseerd is op Elektro Magnetische Veldtherapie en laagfrequente laser, kunnen we dit herstel van kraakbeencellen enorm stimuleren. In de kern draait deze magneetveldtherapie voor artrose om een versnelde aanmaak van weefsels en structuren (door celproliferering), waarbij uitgegaan wordt van het zelfherstellend vermogen van het lichaam om artrose te verlichten. Dit zorgt voor minder pijn en stijfheid, betere beweeglijkheid en dus een fitter en actiever leven. Voor ons als artrosespecialist is kwaliteit van leven heel belangrijk. Dit is nu precies wat Carpus haar patiënten te bieden heeft.

PEMF-therapie

Pulsed Elektro Magnetic Field therapie (PEMF)

PEMF maakt gebruik van magneetvelden. In de juiste sterkte en frequenties wordt het transport van ionen, voedingsstoffen en afvalstoffen door de celwand van onze lichaamscellen vergemakkelijkt.

De inwerking van een juist pulserend magneetveld zorgt voor een betere celactiviteit, waardoor een beter functioneren van de organen en weefsels tot stand komt.

Een van de waargenomen effecten van deze magneetveldtherapie, onder andere voor artrose, is een betere doorbloeding. Dit komt de zuurstofopnamecapaciteit ten goede en bevordert de stofwisseling.

Ook heeft magneetveldtherapie voor artrose en andere klachten een duidelijk waarneembaar effect op de botvorming. Als botten mechanisch belast worden door te bewegen of sporten, ontstaan aan de oppervlakte zwakke elektrische stroompjes. Deze leiden tot een verhoogde stofwisseling en celdeling waardoor het bot spontaan groeit en herstelt. Dezelfde stimulatie op het mechanisme van botgroei kan men bereiken door het gebruik van pulserende elektromagnetische velden. De therapie wordt dan ook met groot succes ingezet bij osteoporose, botbreuken en artrose.

Omdat zenuwcellen zelf elektromagnetische stroom genereren, zijn ze erg ontvankelijk voor elektromagnetische velden. Zowel de pijnstillende werking van magneetveldtherapie door het verhogen van de pijngrens als de in evenwicht brengende, kalmerende en spierontspannende werking, laat zich uit deze mechanismen verklaren. Magneetveldtherapie zorgt ook voor de afname van zwellingen en ontstekingen, wondgenezing en een verlichting van klachten door onder andere artrose.

Er zijn ondertussen vele studies voorhanden die uitwijzen dat bij toepassing van magneetveldtherapie genezingsprocessen versnellen bij bijvoorbeeld artrose, onder andere door de zelfhelende krachten van het lichaam te stimuleren. Zelfs nadat de therapie is beëindigd, werken de effecten ervan nog door. Hiermee wordt weefsel- en functieherstel voor de lange termijn gecreëerd.

Lasertherapie

Low-level Lasertherapie (LLLT)

Bij deze therapie, onder andere voor artrose, produceert een lage intensiteit laser straling (photon energie) in het zichtbare en onzichtbare rood-infrarood gebied van het elektromagnetisch spectrum. Lage intensiteit laserlicht veroorzaakt biostimulatie in de energie-producerende delen van de cel. Deze worden gestimuleerd om stoffen aan te maken die het vernieuwingsproces van de beschadigde cel versnellen.

De effecten van de lasertherapie zijn:

  • Pijndempend
  • Ontstekingsremmend
  • Bevorderen van het weefselherstel op celniveau

Een extra voordeel van een laserbehandeling is dat de aanwezigheid van de energierijke stof ATP (adenosine-tri-phosfaat) toeneemt in het lichaam.

ATP voorziet cellen in de weefsels van het lichaam van energie. Deze energie is onmisbaar voor een optimale werking van cellen van weefsels en organen in uw lichaam. Komt er in een cel meer ATP beschikbaar? Dan verloopt het herstel sneller.

De straling van de laser kan, afhankelijk van de sterkte en het weefsel, vele centimeters diep doordringen. Laserlicht kan wel tot 6 cm of meer doordringen en heeft effect op gewrichten, botweefsel, spieren en pezen. Daardoor is deze therapie te gebruiken voor een groot scala aan aandoeningen, waaronder artrose.

In tegenstelling tot chirurgische of esthetische lasers, warmt het weefsel niet op. Lasertherapie is volledig niet-invasief en pijnloos.

Er zijn ondertussen vele studies voorhanden die uitwijzen dat bij toepassing van lasertherapie genezingsprocessen versnellen door onder andere de zelfhelende krachten van het lichaam te stimuleren. Zelfs nadat de therapie is beëindigd, werken de effecten ervan nog door, bijvoorbeeld in het herstel van klachten door artrose. Hiermee wordt weefsel- en functieherstel voor de lange termijn gecreëerd.

Ontdek deze behandelingen

Bent u geïnteresseerd in de unieke combinatiebehandeling van PEMF en laser? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor onze therapie voor artrose. Wij zullen dan aan de hand van uw klacht(en) en eventuele röntgen- en/of MRI-diagnostiek bespreken of uw klacht(en) geïndiceerd zijn voor deze magneetveldtherapie tegen artrose. U neemt contact met ons team op door te bellen naar 040-2545988 voor de vestiging in Veldhoven of naar 030-3074414 voor onze praktijk in Nieuwegein.

Carpus