Artrosebehandeling

Home / Artrosebehandeling

Het artrose expertise- en behandelcentrum

Carpus is reeds 2016 het Expertise Behandelcentrum gespecialiseerd in artrose behandeling met Pulsed Elektro Magnetic Field  (PEMF)  en Lasertherapie. Een voor in Nederland, elders in Europa al bekend, nieuwe innovatieve behandeling voor oa Artrose. Ook osteoporose, reuma, hernia, Carpaal tunnelsyndroom, chronische spier-, pees- en gewrichtsklachten, spierscheuren, chronische bursitis, botbreuken kunnen worden behandeld.

Bij veel mensen heerst nog steeds het idee dat kraakbeen niet meer herstelt. Maar uit de meest recente wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat kraakbeencellen wel degelijk herstellen. Met onze apparatuur, die gebaseerd is op Elektro Magnetische Veldtherapie en laag frequente laser, kunnen we dit herstel van kraakbeencellen enorm stimuleren. In de kern draait het om een versnelde aanmaak van weefsels en structuren (door celproliferering), waarbij uitgegaan wordt van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Dit zorgt voor minder pijn en stijfheid en betere beweeglijkheid en dus weer een fitter en actiever leven. Voor ons is kwaliteit van leven heel belangrijk.  En dit is nu precies wat Carpus haar patiënten te bieden heeft.

PEMF therapie

Pulsed Magnetic Field therapie (PEMF)

PEMF maakt gebruik van magneetvelden. In de juiste sterkte en frequenties wordt het transport  van ionen, voedingsstoffen en afvalstoffen door de celwand van onze lichaamscellen vergemakkelijkt.

De inwerking van een juist pulserend magneetveld zorgt voor een betere cel-activiteit waardoor een beter functioneren van de organen en weefsels tot stand komt.

Een van de waargenomen effecten is een betere doorbloeding wat de zuurstofopnamecapaciteit ten goede komt en de stofwisseling bevordert.

Ook heeft magneetveldtherapie een duidelijk waarneembaar effect op de botvorming.  Als botten mechanisch belast worden door te bewegen of sporten ontstaan aan de oppervlakte zwakke elektrische stroompjes. Deze leiden tot een verhoogde stofwisseling en celdeling waardoor het bot spontaan groeit en herstelt. Dezelfde stimulatie op het mechanisme van botgroei kan men bereiken door het gebruik van pulserende elektromagnetische velden. De therapie wordt dan ook met groot succes ingezet bij osteoporose, botbreuken en artrose.

Omdat zenuwcellen zelf elektromagnetische stroom genereren zijn ze erg ontvankelijk voor elektromagnetische velden. Zowel de pijnstillende werking van magneetveldtherapie door het verhogen van de pijngrens als ook de in evenwicht brengende, kalmerende en spierontspannende werking laat zich uit deze mechanismen verklaren. Magneetveldtherapie zorgt ook voor de afname van zwellingen en ontsteking of wondgenezing.

Er zijn ondertussen vele studies voorhanden die uitwijzen dat bij toepassing van magneetveldtherapie genezingsprocessen versnellen onder andere door de zelf helende krachten van het lichaam te stimuleren. Zelfs nadat de therapie is beëindigd werken de effecten ervan nog door. Hiermee wordt weefsel- en funktieherstel voor de lange termijn gecreëerd.

Laser therapie

Low-level Lasertherapie (LLLT)

Lage intensiteit laser, produceert straling (photon energie) in het zichtbare en onzichtbare rood-infrarood gebied van het electromagnetisch spectrum. Lage intensiteit laserlicht veroorzaakt biostimulatie in de energie-producerende delen van de cel. Deze worden gestimuleerd om stoffen aan te maken die het vernieuwingsproces van de beschadigde cel  versnellen.

Kortom de effecten van de laserbehandeling;

  • Pijndemping
  • Ontstekingsremmend
  • Bevordering van het weefselherstel op cel niveau

Extra voordeel van een laserbehandeling is dat de aanwezigheid van de energierijke stof ATP (adenosine-tri-phosfaat) toeneemt in je lichaam.

ATP voorziet cellen in de weefsels van het lichaam van energie. Deze energie is onmisbaar voor een optimale werking van cellen van weefsels en organen in je lichaam. Komt er in een cel meer ATP beschikbaar,  dan verloopt je herstel sneller.

De straling van de laser kan afhankelijk van de sterkte en het weefsel vele centimeters diep doordringen. Laserlicht kan wel tot 6 cm of meer doordringen en heeft effect op gewrichten, botweefsel, spieren en pezen. Daardoor is het te gebruiken voor een groot scala aandoeningen.

In tegenstelling tot chirurgische of esthetische lasers, warmt het weefsel niet op.  Lasertherapie is volledig niet-invasief en pijnloos.

Er zijn ondertussen vele studies voorhanden die uitwijzen dat bij toepassing van lasertherapie genezingsprocessen versnellen onder andere door de zelf helende krachten van het lichaam te stimuleren. Zelfs nadat de therapie is beëindigd werken de effecten ervan nog door. Hiermee wordt weefsel- en funktieherstel voor de lange termijn gecreëerd.

Ontdek deze behandelingen

Bent u geïnteresseerd in de unieke combinatiebehandeling van PEMF en laser? Maak  dan vrijblijvend een afspraak. Wij zullen dan aan de hand van uw klacht(en) en evt. röntgen en/ of MRI diagnostiek bespreken of uw klacht(en) geïndiceerd zijn voor deze behandelmethode.