Laser fysiotherapie

Home / Laser fysiotherapie

Als u op zoek bent naar een pijnloze, niet-invasieve lasertherapie om de pijn van uw artrose te verminderen, dan gaat u naar een praktijk van Carpus Fysiotherapie in de provincie Utrecht of Brabant. Artrose is een reumatische aandoening waarbij het bot onder uw kraakbeen vervormt. Dit kan leiden tot vervelende klachten zoals pijn en stijfheid van het gewricht, maar ook instabiliteit en overbelasting van uw omliggende spieren. Bij Carpus hebben wij een innovatieve, pijnloze methode ontwikkelt waarbij wij garanderen dat uw pijn verdwenen of sterk verminderd zal zijn bij afronding van het behandelplan. Lees snel verder wat onze lasertherapie voor uw artrose doet.

✔ Uitgebreid aanbod aan behandelingen
✔ De patiënt centraal
✔ Streven naar duurzaam herstel

Wat is laser fysiotherapie tegen artrose?

Tijdens een behandeling laser fysiotherapie (Low Level Laser Therapie of LLLT) wordt gewerkt met een laser die, in tegenstelling tot sommige lasers, geen warmte opwekt. De behandeling wordt daarom tevens koude lasertherapie genoemd. Onze fysiotherapeuten plaatsen deze laser tijdens de therapie ter hoogte van uw letsel of fysieke klacht, wat leidt tot een biologische reactie die uw herstel bevordert. Met de lasertherapie voor artrose van onze praktijken in Brabant en Utrecht wordt namelijk het herstelproces van uw kraakbeen gesimuleerd. Hierdoor wordt de pijn sterk verminderd of verdwijnt deze zelfs en wordt u bovendien een stuk mobieler. De behandeling is volledig pijnloos en niet-invasief en wordt bij Carpus Fysiotherapie gecombineerd met Pulsed Electro Magnetic Field therapie (PEMF).

Wanneer wordt het gebruikt?

Een behandeling lasertherapie in combinatie met PEMF bij onze praktijken in Brabant en Utrecht biedt soelaas bij verschillende artrose-gerelateerde klachten. Daarnaast gebruiken onze fysiotherapeuten deze behandeling ook met succes voor:

  • Fracturen
  • Wondgenezing
  • Verstuikingen
  • Chronische pijn

Er worden verschillende golflengtes en outputs gebruikt tijdens de koude lasertherapie. Deze keuze is afhankelijk van uw klachten, wat gespecialiseerde kennis vereist. Carpus Fysiotherapie biedt deze gespecialiseerde behandeling, die slechts enkele minuten duurt, aan naast reguliere fysiotherapie.

Stel een persoonlijk behandelplan op bij een van onze centra

Heeft u last van artrose of slijtage in uw handen, knieën, heupen of elders? Laat u adviseren door onze fysiotherapeuten. Zij bieden u een behandelplan aan dat de pijn verlicht en de aandoening vermindert of verhelpt. Bel naar 040-2545988 voor de vestiging in Veldhoven of naar 030-307 4414 voor Nieuwegein. De medewerkers van onze praktijken in Brabant en Utrecht beantwoorden graag al uw vragen met betrekking tot lasertherapie voor artrose en andere behandelingen. Bevorder uw mobiliteit, vertrouw op Carpus.