Bedrijfsmassage

Home / Bedrijfsmassage

Waarom bedrijfsmassage

Voorkomen is beter dan genezen

Door de Arbodiensten is de werkomgeving van werknemers de laatste jaren enorm verbeterd. Het is alom bekend dat een optimale werkplek heel belangrijk is voor de lichamelijke en geestelijke conditie van de werknemer.

Deze aanpassingen alleen zijn echter niet voldoende. De werkdruk, het lange tijd achter de computer zitten, het constant dezelfde houding hebben, etc. veroorzaken ook de nodige klachten; RSI-klachten, hoofdpijn, nek- en rugklachten, spanningen, etc. Vaak blijft men met deze klachten doorwerken (minder presterend) of het ziekteverzuim loopt op, hetgeen nadelig is voor de werkdruk van anderen.

Het is een feit dat mensen, die geen klachten hebben en lekker in hun vel zitten, beter presteren, wat het werkklimaat ten goede komt. Dit is zeer belangrijk in een tijd van personeelsschaarste (goede secundaire arbeidsvoorwaarden zijn erg belangrijk).

Het is bewezen dat het regelmatig los masseren van betreffende lichaamsdelen een positieve uitwerking heeft op de lichamelijke en geestelijke gesteldheid van mensen.

De massages hebben niet alleen tot doel om klachten te verhelpen, ze hebben ook een grote preventieve werking, onder andere de bevordering van de bloedcirculatie, het soepel maken/houden van het concentratievermogen, het bevorderen van de afvoer van afvalstoffen (afvalstoffen in spieren maken ‘knopen’ die klachten veroorzaken zoals hoofdpijn etc.) en de vitalisering van lichaam en geest.

Om iemand in een perfecte conditie te houden, zou twee maal per maand vijftien minuten massage geen overbodige luxe zijn. De aanpak van Carpus Bedrijfsmassages is dan ook doeltreffend; het ziekteverzuim wordt verlaagd, er wordt beter gepresteerd en er is een beter werkklimaat. Aangezien een zieke werknemer alleen maar veel geld kost, is het beter te voorkomen dan te genezen.

De kosten van de diensten van Carpus Bedrijfsmassage zijn volledig aftrekbaar onder de noemer ‘preventief ziekteverzuim’.

Carpus Bedrijfsmassage stuurt u graag een vrijblijvende prijsopgave, die is toegespitst op uw individuele wensen!