Dry needling in Veldhoven

Bij Carpus Fysiotherapie bieden we dry needling aan op onze praktijk in Veldhoven, vlak bij Eindhoven. Deze behandeling is effectief bij langdurige spierpijn of gespannen spieren. Heeft u pijnlijke of gespannen spieren? Wilt u weer pijnvrij kunnen bewegen? Zoekt u een effectieve behandelmethode bij langdurige spierpijnklachten? Wellicht kan de fysiotherapeut in Veldhoven u helpen met een behandeling in dry needling. Deze behandeling ontspant spierverhardingen, die vaak verantwoordelijk zijn voor (uitstralings-)pijn in andere delen van het lichaam.

De behandeling in dry needling bij onze praktijk in Veldhoven

Dry needling is één van de meest effectieve behandelmethoden bij veel langdurige spierpijnklachten. Met dry needling kan de fysiotherapeut in onze praktijk in Veldhoven de spierverhardingen (myofasciale triggerpoints) laten ontspannen door deze aan te prikken met een dunne acupunctuurnaald. Hierdoor trekken uw spiervezels aan, waarna uw spier vervolgens ontspant. Triggerpoints of spierverhardingen kunnen langdurige (chronische) klachten veroorzaken zoals spier- en gewrichtsklachten, spanningshoofdpijn, nek-, schouder-, rug- of heupklachten, gewrichtsklachten, tintelingen in de armen en benen. Als deze punten enkele malen op de juiste wijze worden geprikt, zal dit op korte termijn leiden tot afname van de pijn en ontspannen van de spier. In veel gevallen is de verbetering in souplesse, toename van de kracht en afname van de pijn direct voelbaar.

Maak een afspraak

Bij onze praktijk in Veldhoven onderzoeken we uw lichamelijke klachten en mogelijke oorzaken, waarna duidelijk wordt of dry needling u kan helpen. Onze therapeut geeft u vervolgens uitleg over het doel van dry needling voor uw situatie en bouwt samen met u de dry-needling-behandelingen rustig op om u en uw lichaam te laten wennen. Wilt u ook een afspraak maken? Of heeft u interesse in een sportmassage voor uw spieren? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 040-2545988 ( Veldhoven) of stuur een e-mail naar afspraken@carpus.nl.