Effectief bij langdurige spierpijn of gespannen spieren. Heeft u pijnlijke of gespannen spieren? Wilt u weer pijnvrij kunnen bewegen? Zoekt u een effectieve behandelmethode bij langdurige spierpijnklachten? Wellicht kan de fysiotherapeut u helpen met een Dry Needling behandeling. Dry Needling ontspant spierverhardingen die vaak verantwoordelijk zijn voor (uitstralings)pijn in andere delen van het lichaam.

Wat is Dry Needling?
Dry Needling is één van de meest effectieve behandelmethoden bij veel langdurige spierpijnklachten. Met Dry Needling kan de fysiotherapeut de spierverhardingen (myofasciale triggerpoints) laten ontspannen door deze aan te prikken met een dunne acupunctuurnaald. Hierdoor trekken uw spiervezels aan waarna uw spier vervolgens ontspant.

Triggerpoints of spierverhardingen kunnen langdurige (chronische) klachten veroorzaken zoals spier- en gewrichtsklachten, spanningshoofdpijn, nek-, schouder-, rug- of heupklachten, gewrichtsklachten, tintelingen in de armen en benen. Als deze punten enkele malen op de juiste wijze worden geprikt, zal dit op korte termijn leiden tot afname van de pijn en ontspannen van de spier. In veel gevallen is de verbetering in souplesse, toename van de kracht en afname van de pijn direct voelbaar.

De fysiotherapeut onderzoekt uw lichamelijke klachten en mogelijke oorzaken, waarna duidelijk wordt of Dry Needling kan helpen. De fysiotherapeut geeft u uitleg over het doel van Dry Needling voor uw situatie. De fysiotherapeut bouwt samen met u de Dry Needling behandelingen rustig op om u en uw lichaam te laten wennen.