De symptomen van artrose

Home / Symptomen artrose

De symptomen van artrose verschillen per persoon, maar gaat bijna altijd gepaard met gewrichtspijn en allerlei gewrichtsklachten. Deze ontstaan doordat het kraakbeen in het aangedane gewricht achteruitgaat. Het kraakbeen wordt bijvoorbeeld dunner, zachter of brokkeliger. Hierdoor ontstaan knobbels in het bot aan de rand van het gewricht. Dit kan voor allerlei gewrichtsklachten en bewegingsbeperking zorgen. Daarnaast kan hierdoor de slijmvlieslaag gaan ontsteken.

✔ Uitgebreid aanbod aan behandelingen
✔ De patiënt centraal
✔ Streven naar duurzaam herstel

De beperkende symptomen van artrose

De symptomen van artrose zoals gewrichtspijn en gewrichtsklachten komen dus vooral voort uit het achteruitgaan van het kraakbeen. Waarom het kraakbeen precies achteruitgaat, is nog niet bekend. Het wordt vaak geassocieerd met ouderdom, maar dit is niet per se correct, omdat ook jonge mensen artrose kunnen krijgen. De aandoening komt onder andere voor in de:

Artrose is hoe dan ook een vervelende aandoening met allerlei beperkende symptomen. Zeker bij het opstaan, kunt u veel gewrichtspijn hebben en door uw gewrichtsklachten beweegt u waarschijnlijk minder dan u zou willen. Hoewel het wel verstandig is om te blijven bewegen, want dit helpt vaak tegen de pijn.

Verminder uw gewrichtspijn en gewrichtsklachten met een innovatieve behandeling

Waar pijnstillers de symptomen van artrose kunnen verminderen, verlagen ze voornamelijk de gewrichtspijn en doen ze niets actiefs om de gewrichtsklachten daadwerkelijk te verhelpen. Daarom is het verstandig om uw artrose symptomen en de bijbehorende gewrichtsklachten en -pijn te laten behandelen door een specialist. Bij fysiotherapiepraktijk Carpus hebben we een innovatieve behandeling om de symptomen van artrose te verlichten. Met behulp van lasertherapie en Pulsed Electro Magnetic Field therapie (PEMF) stimuleren we de aanmaak van kraakbeen. Hierdoor zullen uw gewrichtsklachten en gewrichtspijn aanzienlijk verminderen.

Maak een afspraak en ervaar de verlichting van uw symptomen

Bent u benieuwd naar onze behandeling voor artrose en wilt u ervaren hoe het uw symptomen kan verlichten? Maak dan een afspraak in onze praktijk in Veldhoven of in Nieuwegein. Voor de praktijk in Veldhoven belt u naar 040-2545988 en de praktijk in Nieuwegein kunt u bereiken via 030-307 4414.