Fysiotherapie

CARPUS FYSIOTHERAPIE

De samenwerking tussen fysiotherapie en sportmassage dient voornamelijk tot doel om onze gezamenlijke patiënten een nog breder pakket aan zorg te bieden als het gaat om klachten en aandoeningen aan het houdings- en bewegingsapparaat.

Lieke van de wiel is een van de fysiotherapeuten en bedrijfsleidster van Carpus. ingeschreven in het BIG register en geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapeuten.

Als ervaren fysiotherapeut kom ik het concept van Carpus nog sterker maken. Samen met mijn directe collegae van Carpus Sportmassage en Lia de Groot van Praktijk additieve geneeswijze, sta ik garant voor de meest doelmatige zorg. Mijn behandelvisie past binnen de missie en visie van het medisch centrum; ‘Binnen de praktijk staat de patiënt in zijn totaliteit centraal, en niet alleen de klacht waarvoor hij of zij medische hulp inroept’.

Het is niet enkel de klachten te behandelen op symptomen, daar waar de klacht zich manifesteert. Het is belangrijk op zoek te gaan naar de oorzaak en factoren die de klacht(en) in stand houden. Oorzaken van klachten aan het bewegingsapparaat kunnen op allerlei terreinen liggen, denkend aan overbelasting (in relatie tot werk, de dagelijkse activiteiten en sport), verkeerde houding, verstoord houdings- en bewegingsgevoel en de psyche. Hiernaast is het belangrijk om aandacht te hebben voor eventuele herstel belemmerende factoren als stress, werkdruk en te weinig inzicht in de klacht. Verder vind ik het belangrijk om aandacht te hebben – indien nodig – voor gedragsverandering o.a. leefstijladviezen (bijv. beweging en voeding). Deze kan enorm helpen bij het herstel op korte maar vooral ook op de lange termijn. Tot slot is een actieve deelname van de patiënt aan de behandeling een onmisbare factor in het herstel.

Door op deze manier uw klacht te behandelen streef ik naar duurzaam herstel. Ik zal uw klacht(en) met een ruime visie beoordelen en behandelen.

Onderzoek naar het ontstaan en zo adequaat mogelijk behandelen van klachten wordt in de huidige medische wereld steeds belangrijker. Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen ons vak volg ik met regelmaat bijscholing. Hiermee zorg ik ervoor dat uw behandeling altijd ‘up to date’ is.

Specialisme:


•Reguliere Fysiotherapie

•Klachten gerelateerd aan de wervelkolom (nek, midden- en onderrug)

•Klachten gerelateerd aan de schouder

•Revalidatie pre- of post operatief van het houdings- en bewegingsapparaat

•Sportblessures

•Revalidatie na heup- of knieprothese

•Medical taping/ Kinesio taping

•Mulligan Therapie (conform het Mulligan Concept)

•Medische Trainings Therapie/ Beweegprogramma’s (o.a. hart- en longrevalidatie, vaatlijden)

•Arbeidsgerelateerde klachten

•Meer Bewegen voor Ouderen/ Fitness voor ouderen