Botbreuk herstel

Home / Botbreuk herstel

Versnel het proces van een botbreuk herstel aan uw sleutelbeen, pols of ander lichaamsdeel met een innovatieve fractuur behandeling bij Carpus Fysiotherapie. Het duurt enkele weken om te herstellen van een botbreuk. Tijdens deze aanzienlijke periode moet u dus extra voorzichtig zijn met uw arm, been, of ander lichaamsdeel dat gekwetst is. Informeer daarom naar de gespecialiseerde behandeling in de fysiotherapiepraktijk van Carpus Fysiotherapie.

✔ Uitgebreid aanbod aan behandelingen
✔ De patiënt centraal
✔ Streven naar duurzaam herstel

Hoe wordt het herstel van een botbreuk versneld?

Uiteraard is iedere sleutelbeen, pols of andere fractuur uniek en heeft deze dus een andere behandeling nodig. Voor het herstel van een botbreuk moet uw lichaam in ieder geval nieuw botweefsel aanmaken. In sommige gevallen kan dit herstel vertraging oplopen. Dan is het van belang om de groei van het botweefsel in uw gekwetste sleutelbeen, enkel of ander lichaamsdeel te stimuleren met een fractuur behandeling. Ook bij sporters wordt er vaak zo'n behandeling gestart zodat zij sneller genezen. Over welke behandeling hebben we het dan? Het gaat hier om een Low Level Laser Therapie en Pulsed Electro Magnetic Field behandeling of LLLT & PEMF- behandeling. Voor het herstel van een botbreuk wordt hierbij het celgedrag beïnvloed met gepulste elektromagnetische velden. Deze elektromagnetische velden zorgen er onder andere voor dat de opname van calcium in uw botten verbetert en dat de bloedtoevoer wordt gestimuleerd. In onze praktijk wordt PEMF gecombineerd met LLLT om beschadigde cellen te stimuleren tot genezing.

Een aanvullende behandeling voor uw sleutelbeenbreuk of andere fractuur

Het grote voordeel van deze behandeling voor een sleutelbeen fractuur, scheenbeen fractuur of andere botbreuk is dat het niet-invasief en pijnloos is. Daarnaast kan deze behandeling uiteraard aangevuld worden om uw herstel nog verder te bevorderen. Heeft u na het herstel eventueel hulp nodig om bijvoorbeeld op correcte wijze weer te kunnen lopen? Bij Carpus is het ook mogelijk om een reguliere behandeling fysiotherapie te krijgen.

Kom langs voor de behandeling van uw fractuur

Wilt u graag meer informatie over het herstel van een botbreuk, de fractuur of (op korte termijn) een afspraak plannen voor een behandeling? Dan staan onze medewerkers in de fysiotherapiecentra in Veldhoven of Nieuwegein u graag te woord. Bel naar 040-2545988 voor de vestiging in Veldhoven of naar 030-3074414 voor Nieuwegein. Samen bevorderen wij uw herstel.