De behandeling bij artrose en slijtage

Home / Behandeling artrose

Een behandeling is zowel bij artrose als bij slijtage belangrijk. Hoewel artrose en slijtage vaak in één adem worden genoemd, zijn het twee aparte verschijnselen. In beide gevallen heeft u last van uw gewrichten waardoor bewegen moeilijker wordt. Heeft u last van artrose of slijtage in uw handen, knieën of elders? Laat u adviseren door onze fysiotherapeuten. Zij bieden u een behandelplan aan dat de pijn verlicht en de aandoening vermindert of verhelpt. 

✔ Uitgebreid aanbod aan behandelingen
✔ De patiënt centraal
✔ Streven naar duurzaam herstel

Wat is het verschil tussen een behandeling voor artrose en slijtage?

Slijtage is het resultaat van een natuurlijk verouderingsproces, waar artrose een reumatische aandoening betreft, dus elk van deze problemen heeft zo zijn eigen behandeling. Slijtage komt regelmatig voor op jongere leeftijd, bijvoorbeeld aan de schouder of de knie. Bij artrose gaat de kwaliteit van het gewrichtskraakbeen achteruit. Er wordt te veel kraakbeen afgebroken en te weinig nieuw kraakbeen aangemaakt, wat gepaard gaat met allerlei vervelende symptomen. Het kraakbeen wordt dunner, waardoor uw botten meer moeten opvangen en dus sneller qua structuur vervormen. Artrose wordt, in tegenstelling tot slijtage, gekenmerkt door deze veranderingen in structuur. 

Bestaat er een effectieve behandeling tegen artrose?

Bij fysiotherapiepraktijk Carpus werken wij momenteel met een erg succesvolle behandeling met goede resultaten op de lange termijn tegen artrose. Met deze behandeling verdwijnt de pijn die u door uw artrose of slijtage ervaart sterk of vrijwel helemaal, waardoor u mobieler door het leven gaat. Met de PEMF- en LLLT-therapie wordt het herstelproces van het kraakbeen bevordert. Voor meer informatie over de behandeling van artrose of slijtage bent u welkom om contact met ons op te nemen.

Maak eenvoudig een afspraak

Wilt u graag meer informatie over de behandeling bij slijtage van uw gewrichten of een afspraak plannen om een behandelplan voor artrose op te stellen? Dan staan onze specialistische medewerkers in de fysiotherapiecentra in Veldhoven of Nieuwegein u graag te woord. Stuur een e-mail of bel naar 040-2545988 voor de vestiging in Veldhoven of naar 030-307 4414 voor Nieuwegein. Vraag ook zeker naar de mogelijkheden om op korte termijn een afspraak in te plannen. Wij helpen u graag om weer volledig vrij te bewegen met een behandeling op maat bij artrose en slijtage.