Behandeling van artrose symptomen in de knie

Home / Artrose knie symptomen

Een innovatieve behandeling die artrose in de knie en bijbehorende symptomen verlicht en verhelpt, vindt u bij Carpus Fysiotherapie. Lees meer over wat deze aandoening precies inhoudt en hoe wij met specialistische en niet-ingrijpende therapie uw pijnklachten en symptomen kunnen verlichten.

✔ Uitgebreid aanbod aan behandelingen
✔ De patiënt centraal
✔ Streven naar duurzaam herstel

Wat is artrose in de knie en wat zijn de symptomen?

Net als elke gewricht in het menselijke lichaam, bevat de knie kraakbeen. Bij sommige oudere mensen of zeer sportieve mensen is dit kraakbeen echter in slechte staat. Het is dan zachter en kwetsbaarder. De slijtage van dit kraakbeen zorgt er voor dat het gewricht minder soepel beweegt. Dat is wat men artrose in de knie noemt. De twee grootste symptomen van artrose in de knie zijn pijn en stijfheid. Dezelfde symptomen ervaart u ook bij andere vormen van artrose, zoals bij artrose in uw heup, rug, schouders of in uw handen. Het bewegen van de knie met artrose is zeer pijnlijk, daarom zal u dit gewricht minder gebruiken. Dat zorgt dan weer voor een verzwakking van de spieren in datzelfde gebied. U leest het: artrose in de knie heeft heel wat gevolgen.

Hoe wordt deze chronische aandoening behandeld?

Uw eerste vraag na de diagnose is waarschijnlijk: bestaat er een behandeling voor de symptomen van artrose in mijn knie? Het antwoord is dat er verschillende behandelingen zijn om de klachten te verminderen. Fysiotherapie waarbij u oefeningen krijgt om uw knie soepel te houden en uw spieren te versterken is een van de mogelijkheden. Ook bestaan er medicijnen om de klachten te verlichten. Een behandeling tegen knie artrose vergt echter wel tijd. U moet eraan blijven werken. De specialisten van Carpus Fysiotherapie bieden tevens een innovatieve behandeling, namelijk Low Level Laser en Pulsed Electro Magnetic Field (LLLT & PEMF) therapie. Deze behandeling met elektromagnetische pulsen stimuleert onder andere de bloedtoevoer en de opname van calcium in de beenderen.

Ontvang de beste behandeling in onze fysiopraktijk

Bent u geïnteresseerd in de innovatieve behandeling voor artrose in uw knie? Maak dan een afspraak bij Carpus Fysiotherapie of laat ons bij u langskomen. Na een grondig lichamelijk onderzoek stellen wij een persoonlijk behandelingsplan op. Bel 040-2545988 voor een afspraak in Veldhoven of 030- 3074414 voor een afspraak in Nieuwegein.