De symptomen van artrose in de handen

Home / Artrose handen symptomen

Wanneer u artrose in uw handen heeft, gaat dat vaak gepaard met een aantal vervelende symptomen. Zo ervaart u waarschijnlijk pijn en beperking in het bewegen van uw handen. Daarnaast kan het zo zijn dat uw handen regelmatig ontsteken. Al deze symptomen in uw handen worden bij artrose veroorzaakt door teruglopende kwaliteit van het kraakbeen in het gewricht.

✔ Uitgebreid aanbod aan behandelingen
✔ De patiënt centraal
✔ Streven naar duurzaam herstel

Artrose in de handen: wat is de oorzaak van de symptomen?

Hoe veroorzaakt dunner, zachter of brokkeliger kraakbeen de symptomen die u in uw handen ervaart door artrose? Dat komt doordat er allerlei problemen in het omliggende gebied ontstaan. Doordat het kraakbeen zijn functie minder goed uitvoert, vormen zich knobbels in het bot aan de rand van het gewricht. Dit kan uw beweeglijkheid beperken. Ook kan het zo zijn dat de slijmvlieslaag van het gewricht hierdoor licht ontsteekt, wat voor pijn en een lichte zwelling kan zorgen. Verzwakking van spieren en pijn aan pezen in de handen zijn ook symptomen die vaak voorkomen bij artrose.

Een innovatieve manier om de symptomen te verminderen

Gelukkig is er een manier om de symptomen van artrose in uw handen te verminderen. Hiervoor heeft Carpus Fysiotherapie namelijk de Pulsed Electro Magnetic Field therapie (PEMF) met laserbehandeling ontwikkeld. De combinatie van deze behandelingen zorgt ervoor dat uw bloedtoevoer en de opname van calcium in uw botten verbeteren. Daarnaast wordt het genereren van nieuwe cellen gestimuleerd. Hierdoor wordt de kwaliteit van het kraakbeen verbeterd en wordt uw artrose bij de bron aangepakt. Dit helpt bij de symptomen die u in uw handen ervaart, maar kan ook verlichting bieden bij artrose in andere lichaamsdelen, zoals in uw knie of in uw heup.

Maak een afspraak voor een behandeling op maat

Wilt u dat we de symptomen van artrose in uw handen behandelen? Neem dan contact op met een van onze praktijken om een afspraak te maken. Wanneer u een afspraak wilt bij de praktijk in Veldhoven belt u naar 040-2545988 en voor de praktijk in Nieuwegein belt u naar 030- 3074414. Vervolgens zullen onze fysiotherapeuten met u kijken welke behandeling het beste bij u past. Dit kan lasertherapie met PEMF zijn, maar bijvoorbeeld ook reguliere fysiotherapie. Blijven bewegen is namelijk erg belangrijk bij artrose.