Nieuw in Nederland bij Carpus: Het behandelcentrum voor versneld herstel van fracturen / spier- gewrichtstrauma’s / b.v. artrose enz.behandelingen


Deze superieure behandeling wordt toegepast bij:


Fracturen 

Tenniselleboog / Hielspoor

Hernia's 

Carpaal Tunnelsyndroom

Artrose / Artritis

Wondgenezeing

Wervelluxatie

Nekklachten / Hoofdpijnen

Tintelingen in armen en benen

Spier- en peesbelessures

Frozen shoulder

Heupproblemen

Knieproblemen

Enkelverstuiking en -scheuring

Pulsed Electro Magnetic Field (PEMF) en lasertherapie kan u helpen.

PEMF

Gepulste elektromagnetische velden beïnvloeden cel gedrag en elektrische veranderingen rond en binnen de cel. Verbeterde bloedtoevoer verhoogt de zuurstofdruk en activeert en regenereert cellen. Verbeterde calciumtransport verhoogt de opname van calcium in de botten ( aanmaak van osteoblasten), verbetert de kwaliteit van het kraakbeen in gewrichten en verminderd pijn drastisch. Acute- en chronische pijn, mede veroorzaakt door artritis en osteoporose, kunnen verdwijnen. Er zijn vele wetenschappelijke onderzoeken van de mate van effectiviteit van gepulste elektromagnetische velden therapie. Het bleek dat stoornissen in de bloedsomloop en metabolisme een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van ziekten. Door toepassing van PEMF worden cellen zodanig gestimuleerd om een therapeutisch effect te verkrijgen.


Lasertherapie

Koude lasertherapie wordt ook wel low-level lasertherapie (LLLT), low-power lasertherapie (LPLT), of zachte laser. U kunt het ook aanduiden als therapeutische laser. Koude lasertherapie is een lage intensiteit lasertherapie om de genezing te bevorderen. In tegenstelling tot chirurgische of esthetische lasers, warmt het uw weefsel niet op. De Laser leidt tot een biologische of chemische reactie. Beschadigde cellen hebben een fysiologische reactie die helpt bij het bevorderen van hun herstel.


Verschillende golflengtes en outputs worden gebruikt, afhankelijk van het doel van de behandeling. Tijdens de procedure, zult u het apparaat tegen uw huid voelen, maar het creëert geen warmte, geluid en trillingen. Nog beter, het is volledig niet-invasief en pijnloos. In de meeste gevallen zal een behandeling slechts een paar minuten duren


Artrose

Op dit moment is Carpus erg succesvol in het behandelen van artrose, waarbij pijn sterk of helemaal verdwijnt en mobiliteit terugkeert. Carpus stopt het slijtageproces niet, maar stimuleert het herstelproces.


Fracturen 

Carpus werkt volgens de Engelse methode. Eerst krijgt u een behandeling met het PMFT apparaat (Pulsed Magnetic Field Therapie), waarna de behandeling met de Laser volgt. Deze behandelingen worden met tussenpozen herhaald.


Kleine verwondingen en verstuikingen fracturen

We gebruiken koude laser therapie bij de behandeling van lichte verwondingen en verstuikingen. Het wordt gebruikt om zwelling te verminderen en de genezing te bevorderen van gewrichten en zachte weefsels.


Pijntjes en kwaaltjes

We gebruiken het om mensen te helpen die lijden aan chronische pijn.

Therapeutische massage therapie gaat soms samen met koude lasertherapie.


Wond genezen

Koude lasertherapie wordt gebruikt voor de behandeling van moeilijk te genezen wonden.


Eén mogelijk nadeel is de tijd. Hoewel elke sessie slechts een paar minuten duurt, kan het soms even duren voordat u de effectiviteit ervan kan meten.