Bedrijfsmassage

Voorkomen: beter dan genezen

Waarom bedrijfsmassage

Door de Arbodiensten is de werkomgeving van werknemers de laatste jaren enorm verbeterd. Het is alom bekend dat een optimale werkplek heel belangrijk is voor de lichamelijke en geestelijke conditie van de werknemer.

Deze aanpassingen alleen zijn echter niet voldoende. De werkdruk, het lange tijd achter de computer zitten, het constant dezelfde houding hebben, etc. veroorzaken ook de nodige klachten; RSI-klachten, hoofdpijn, nek- en rugklachten, spanningen, etc. Vaak blijft men met deze klachten doorwerken (minder presterend) of het ziekteverzuim loopt op, hetgeen nadelig is voor de werkdruk van anderen.

Het is een feit dat mensen, die geen klachten hebben en lekker in hun vel zitten, beter presteren, wat het werkklimaat ten goede komt. Dit is zeer belangrijk in een tijd van personeelsschaarste (goede secundaire arbeidsvoorwaarden zijn erg belangrijk).

Het is bewezen dat het regelmatig los masseren van betreffende lichaamsdelen een positieve uitwerking heeft op de lichamelijke en geestelijke gesteldheid van mensen.

De massages hebben niet alleen tot doel om klachten te verhelpen, ze hebben ook een grote preventieve werking, onder andere de bevordering van de bloedcirculatie, het soepel maken/houden van het concentratievermogen, het bevorderen van de afvoer van afvalstoffen (afvalstoffen in spieren maken 'knopen' die klachten veroorzaken zoals hoofdpijn etc.) en de vitalisering van lichaam en geest.

Om iemand in een perfecte conditie te houden, zou twee maal per maand vijftien minuten massage geen overbodige luxe zijn. De aanpak van Carpus Bedrijfmassage is dan ook doeltreffend; het ziekteverzuim wordt verlaagd, er wordt beter gepresteerd en er is een beter werkklimaat. Aangezien een zieke werknemer alleen maar veel geld kost, is het beter te voorkomen dan te genezen.

Opzet

Bedrijfsmassages worden al langer op lokatie gegeven. Aan bedrijfsmassages op de arbeidsvloer kleeft echter een aantal nadelen; er moet een ruimte beschikbaar gesteld worden en er is onrust ter plaatse, zodat het personeel wordt afgeleid. Meerdere massages tegelijk geven is niet mogelijk, aangezien de ruimte niet de nodige privacy en faciliteiten biedt.

Carpus Bedrijfsmassage heeft een uniek concept bedacht, dat hiervoor uitkomst biedt. Als enige in Nederland gaat Carpus Bedrijfsmassage met een goed toegeruste bus naar bedrijven toe, zodat de massages buiten de werkvloer gegeven worden. De bus bevat vijf massage-units met vier massagestoelen en één massagetafel. De privacy is gewaarborgd.

De bus wordt bemand door meerdere gekwalificeerde masseurs/masseuses, hetgeen meerdere massages tegelijk mogelijk maakt. Op deze manier kunnen ca. 135 mensen per dag behandeld worden, afhankelijk van eventuele lichamelijke klachten en gemaakte afspraken over hoe lang de werknemers gemasseerd worden.

Carpus Bedrijfsmassage is dus goed toegerust voor grote bedrijven

Wij kunnen u op uw werkplek behandelen in onze mobiele praktijk. De mobiele praktijk is een bus met diverse massage-units. Mogelijk zijn maximaal 135 massages per dag! Onze massages richten zich vooral op arbeid gerelateerde klachten (RSI, hoofdpijn, nek- en rugklachten, spanningen, etc), preventie (het bevorderen van de bloedcirculatie, het soepel houden of maken van gewrichten en spieren, het bevorderen van het concentratievermogen en de afvoer van afvalstoffen) en voorlichting.

Het is bekend dat de werkdruk, het lange tijd achter de computer zitten, het constant dezelfde houding hebben, etc. de nodige klachten veroorzaken. Het is ons doel dat het ziekteverzuim van de werknemers lager wordt.

De Kosten

De kosten van de diensten van Carpus Bedrijfsmassage zijn volledig aftrekbaar onder de noemer 'preventief ziekteverzuim'.

De hoogte van de kosten is afhankelijk van het aantal masseurs/masseuses (minimale bezetting 3, maximale bezetting 5), het aantal werknemers dat gemasseerd gaat worden, de plaats waar uw bedrijf zich bevindt en of de bus voor de hele of halve dagen wordt gereserveerd.

Carpus Bedrijfsmassage stuurt u graag een vrijblijvende prijsopgave, die is toegespitst op uw individuele wensen!


© Carpus Sportmassage | Met plezier gerealiseerd door: Numaga-Design, Nijmegen. | This page was last modified on 10/08/2013 at 17:27.